Voorkeurstijlen

Teams zijn samenwerkende groepen. Beter samenwerken begint met inzicht in de unieke gedragsstijlen van teamleden en u zelf. Om teamleden effectief met elkaar te laten werken zet SAS de DiSC in.

DiSC is een laagdrempelige, relatief eenvoudige methode die inzicht geeft in uw kwaliteiten, het eigen gedrag en communicatiestijl. Door het invullen van een vragenlijst komen de DiSC-profielen van de teamleden naar voren. Iedereen krijgt een persoonlijk profiel en een uitgebreid verslag met daarin uitleg over uw profiel en algemene informatie over de DiSC. 

Alle individuele profielen samen geven inzicht in de werking van het team. Het geeft inzichten in elkaars kwaliteiten en valkuilen. Het leert teamleden hoe anderen naar ze kijken en wat ze doen in bijvoorbeeld stressvolle omstandigheden. Met deze inzichten begrijpen teamleden zichzelf en anderen beter. Het biedt niet alleen inzicht in elkaar maar ook in de dynamiek van het team. Zo begrijpt men in één keer waar de valkuilen en kwaliteiten van het team zitten en hoe ze deze optimaal kunnen benutten. 

Alle gedragsstijlen Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus zijn nodig om een optimaal werkend team te hebben. Elke voorkeursstijl heeft zijn eigen krachten.  

Kennis van de DiSC vergroot uw communicatie met anderen.